Най-добрият ни джудист Ивайло Иванов (81 кг) постигна нов голям успех. Той се окичи със сребърен медал на един от най-силните турнири в света - Гран шлем на Париж.

Българинът отстъпи на финала срещу №1 на планетата Автандили Ширакашвили (Грузия). В много оспорвана схватка грузинецът поведе с вадзари, Ивайло записа юко и атакуваше до последно. От щаба на Ширакашвили взеха решение да бавят темпото и логично Автандили беше наказан с две предупреждения. В последните секунди Ивайло имаше възможност за вадзари, но противникът му се изплъзна. Според специалистите наблюдавали срещата сънародникът ни е бил по-добър и решителен от съперника.

До решителната схватка Иванов срази петима класни джудисти, сред тях и корейското чудо Ким Чунг Янг.

В Париж взеха участие над 500 състезатели, а само в категорията на Иванов бяха 56.

На турнира в Париж участва и Янислав Герчев (60 кг), който записа една победа в квалификацията и прибави нови точки към актива си за класиране на Олимпийските игри. За съжаление другият ни представител, заявил участие и с голям шанс за квота, Ивелина Илиева не участва заради травмата получена на турнира в София преди седмица. Илиева ще претърпи нова операция на скъсаното сухожилие в Швейцария и до месец ще поднови тренировъчни занимания.

Ивайло Иванов е единственият български джудист, който до момента е спечелил квота за Олимпийските игри в Рио.

Бронзовият олимпийски медалист от Атина 2004 Георги Георгиев пък е единственият българин, който се е окичвал с титла в Париж.