Българският защитник на Партизан Иван Бандаловски вярва, че тимът му може да стане шампион на Сърбия, макар да изостава в класирането от Цървена Звезда. "Гробарите" са на цели 21 точки от вечния си съперник.

Откъде идва този оптимизъм у вас?
- Имахме много проблеми с контузени играчи. Сега те се върнаха, а и имаме нов треньор. Започнахме да печелим и всичко се обърна. Имаме най-добрите играчи и затова смятам, че можем да догоним Цървена звезда.

Имате два двубоя с тях до края на първенството...
- Пак повтарям, гоним победа във всеки мач до края. Знам, че можем да победим Звезда два пъти и да станем шампиони.

Започнахме да побеждавате напоследък. Защо не го правехте досега?
- Защото получавахме лесни голове досега. Всичко се случваше от глупост, но вече е зад гърба ни. Сега имаме допуснат само един гол в три мача и играем много по-добре.

Отново играеш в центъра на защитата, удобно ли ти е?
- Мога да играя навсякъде. Предпочитам отдясно, но може да бъда и централен защитник. Правя всичко, за да може отборът да побеждава. Когато това се случва, аз съм най-щастлив.

Предстои ви важен мач с Аугсбург в Лига Европа. Какво очакваш?
- Ще бъде трудно, защото германците трябва да ни победят с разлика и ще опитат да го направят. Ние обаче имаме козове и в плановете ни влиза само победата. Очаквам да продължим напред, но много зависи кой ще ни се падне след това. Не искам да е Ливърпул или Наполи...