ЛазаровПрезидентът на Българска федерация волейбол и собственик на Левски Сиконко инж. Данчо Лазаров похвали домакините от Черно море за успеха им с 3:1 срещу шампиона Левски, но изрази мнение, че възпитаниците на Мартин Стоев не са за отписване.

„Волейболистите на Черно море показаха голямо самочувствие и демонстрираха силна игра днес. Показаха определено израстване в играта си през центъра, откъдето дойдоха основните трудности за клуба ни.

Виждате се, че първенството тази година е крайно интересно и в плейофите, както и досега изявен лидер няма да има. Левски доминираше в последните години, но нито една хегемония не може да бъде вечна, в този смисъл няма да правим трагедии, ако не станем шампиони.

Загубите на „сините” обаче може да имат и далеч по-негативен ефект, тъй като в състава има много национални състезатели, които трябва да бъдат във върхова форма за мачовете от Световната лига.

Това, на което се надявам обаче, наблюдавайки, че нивото на мъжкия ни волейбол определено се вдига, е да бъдат запълнени всички предоставени ни от международната федерация квоти за участие на наши отбори в евротурнирите”, коментира Лазаров.