Наим Сюлейманоглу е изписан от болницата и е вече в дома си, съобщават турските вестници. Трикратният олимпийски шампион по вдигане на тежести лежа повече от седмица в частна клиника в Истанбул, като бе поставен дори в изкуствена кома.

"Говорих с Наим по телефона, увери ме, че е добре - каза за "Труд" Стефан Ботев, един от добрите приятели на Сюлейманоглу в България. - Каза ми, че много от нещата, които се пишат и говорят за него в турските медии, са преувеличени. Имал е двойна пневмония и проблеми с черния дроб, но не ми изглеждаше зле по телефона."

"Опитах се да се чуя с него, но не успях", каза Иван Абаджиев, легендарният треньор, създал за големия спорт щангист № 1 на века.

А в Турция пишат, че в момента Наим Сюлейманоглу бил по-зле психически, отколкото физически. Барикадирал се е в дома си и единствено искал да е сам.

В болницата го посетил бившият му съотборник и също роден у нас щангист Халил Мутлу. Той бил в компанията на местни състезатели по борба. Другият "външен", допуснал при себе си Наим, също е изселник от България - футболистът Гюрхан Гюрсой, роден в Кърджали и близък приятел на Сюлейманоглу.

След 10 дни Наим ще се върне в болницата за контролни изследвания на черния дроб. Ще бъдат тествани и белите му дробове.

Според непотвърдена информация Сюлейманоглу можел да замине и за лечение в Норвегия. А и било наредено от високо държавно ниво да не се изнасят данни за неговото здраве.