Волейболният ЦСКА стартира нова кампания, която да подсигури оцеляването на клуба. В продажба ще бъдат пуснати карти за отстъпки, а повече подробности ще бъдат обявени след края на зимата.

"Предстои ни нова кампания. Чакаме да мине зимата, за да анонсираме. Това е единственият начин за оцеляване", каза треньорът и президент на "червените" Александър Попов пред репортера на TV7 и NEWS7 Петър Стоянов. Благодарение на него и феновете, ЦСКА все още остава на картата на родния спорт, като клубът е изцяло на самофинансиране чрез подобни акции.

Попов апелира да се създаде законодателна възможност клубовете да привличат спонсори и да се реши въпросът със стопанисването на базите. Според него никой не печели от това дадено спортно съоръжение да стои собственост на държавата, която не влага средства в ремонта му, а ползвателят не плаща наем. Попов изрази солидарност с кризата, която обхвана баскетболния и волейболния Левски в последните месеци.

"Стискам им палци, независимо, че сме врагове на игрището. Ние сме от едната страна на барикадата. Те сега се сблъскват с тези проблеми. Ние имаме 5 г. история с това. За секунда да забравим различията, защото скоро няма да има спорт", добави Попов.