Дарих парите по принуда. Аз не съм дарител на добра воля. Това заяви пред журналисти бившият президент на Литекс Ангел Бончев в Софийския градски съд, преди началото на гражданското дело, което семейството завежда срещу фондация "Утре за всеки".

Бившият футболен президент е категоричен, че начинът, по който е дарил парите е абсурден.Това е отвратително нещо", коментира Бончев минути преди началото на съдебното заседание, паралелно с което в съседна зала пък продължава мегаделото „Наглите".

Припомняме, Ангел Бончев е една от жертвите на групата на "Наглите", която го отвлече през май 2008 г. Няколко месеца по-късно при предаването на откупа бе похитена жена му Камелия, а той бе пуснат.

За да освободи жена си, похитителите му наредиха да направи дарение на фондация, която имала рекламна кампания по телевизията. Бончев превежда по сметката на фондация „Утре за всеки" парите от откупа в размер на 157 хиляди евро, след което жена му бе освободена.

Той заяви, че не иска да става съпричастен на дейностите на фондацията и не се интересува от бизнеса, който тя развива. „Просто искам да ми върнат парите, защото съм ги дал насилствено", категоричен е Ангел Бончев.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ТУК!