В щангите се очаква отново да закипи, защото се готви подписка за свикване на извънредно общо събрание. Целта е преврат и сваляне на сегашното ръководство на централата, довело един от най-успешните ни спортове до невиждан колапс с хващането на целия отбор с допинг преди олимпиадата в Пекин през 2008-а.

Още един наш състезател изгърмя почти година след "олимпийската" драма - на европейското през април в Букурещ, и всеки момент се очаква да се разкрие неговото име.

Вече се спряга и евентуален кандидат за нов президент - олимпийският шампион Янко Русев.

"Да, такива настроения сред клубовете има и вече някои хора са се хванали с проучването на обстановката и със събирането на подписка - потвърди Русев. - На мен ми се обадиха дали съм готов да оглавя федерацията.

Ще се съглася, но при определени условия, които е рано да разкривам. Знам само, че в такова положение българските щанги не са били никога и трябва нещо да се направи, за да спасим нашия спорт."

За началото на офанзива дойде потвърждение и от един от най-успешните ни клубове - този в Сливен. Наскоро треньорът в тима Пламен Братойчев влезе в остра разпра с националния селекционер Здравко Стоичков.

После Братойчев обяви, че докато Стоичков е начело на отбора, сливенски щангисти няма да вдигат в националния.
Още по темата