Първата реакция на Розберг след като рейсинженерът му съобщи за втората позиция с изоставане от 0,007 сек. бе показателна - „По дяволите". Така водачът в класирането при пилотите ще трябва да стартира от по-прашната страна на пистата за Гран при на Сингапур, което може да му донесе доста трудности в надпреварата.

„Моята първа реакция бе: "E това не е истина!". Седем хилядни от секундата са наистина много малка разлика, почти нищо. Започнах да си мисля за обиколката и затова къде съм загубил време и къде можеше да спечеля.

Люис просто свърши чудесно работата си, докато аз имах затруднения. Преди квалификацията сменихме спирачките и ми трябваше известно време, докато свикна с тях. Затова ми трябваше и втори опит във втората част от квалификацията.

Трасето бе доста различно спрямо последната тренировка, защото явно стана по-студено. Това ни донесе трудности в намирането на точния баланс. Допълнително новите спирачки направиха нещата по-трудни и трябваше да правим доста промени. Накрая обаче можех да атакувам спокойно".

„Малката разлика показва колко добри са и двамата ни пилоти", заяви от своя страна Ники Лауда. „Успяха да се върнат на върха и постигнаха почти идентичен резултат".