Данчо Лазаров ще сдаде поста си на председател на Българската федерация по волейбол.

Както е известно, след месец ще се проведе извънредно общо събрание на федерацията, само седмица преди старта на европейското първенство, на което сме домакини заедно с Италия.

Днес е последният срок за внасяне на кандидатури за председателския пост, като до този час нито един волейболен клуб не е издигнал името на Лазаров. Очаква се Инженера да се оттегли и да остане само почетен президент на БФВ. Той обаче ще се бори за вицепрезидент на Европейската конфедерация по волейбол - CEV.

До момента са издигнати три кандидатури - тази на вицепрезидента на БФВ и депутат от БСП Петър Кънев, на бившия национал и също вицепрезидент на организацията Любомир Ганев и на бившия шеф на Националната волейболна лига Красимир Илиев.

С Красимир Илиев е свързана и възможността в националния отбор да се завърне звездата Матей Казийски. Ако Илиев бъде избран за президент на федерацията, Матей почти сигурно ще облече отново екипа на България. Припомняме, че той се оттегли малко преди Олимпийските игри в Лондон през лятото на 2012 г. Опитният посрещач многократно е споделял, че би се завърнал в националния тим при смяна на ръководството на БФВ.

Ако юношата на Славия стане отново национал, то той ще се включи в селекцията на Пламен Константинов за европейската олимпийска квалификация в Берлин през януари. Тогава до голяма степен ще се реши дали България ще участва на Игрите в Рио де Жанейро през следващото лято. Казийски обаче ще пропусне еврофиналите през октомври, тъй като разширеният състав на "лъвовете" вече е подаден и няма как да се извършват промени по него в последния момент.