Селекцията на ЦСКА тече с пълна сила и съставът за новия сезон в Югозападната В група вече започва да се изяснява, въпреки че процесът по привличането на футболисти ще продължи поне още две седмици.

Отборът се събира утре в 08:00 часа сутринта на "Армията", като половин час по-късно се очаква да пътува за първия си летен лагер в Тетевен. Доскорошният капитан на Локо Сф Александър Бранеков е много близо до завръщане в ЦСКА. Юношата на армейците е провел разгобори с Гриша Ганчев, а дали ще играе за 31-кратните шампиони във В група, ще е ясно окончателно днес.

"Не е тайна, че имам предложение от ЦСКА. Утре (б.а. -днес) ще имам финални разговори и ще е напълно ясно дали идвам в отбора. Нещата вървят по-скоро към това да приема. Много трудно се отказва на ЦСКА. Още повече, когато това е клубът, от който си тръгнал и в който си израснал", заяви Бранеков пред "Тема Спорт".

Въпреки че бранителят доскоро бе капитан на завършилия трети в А група Локо Сф, той е готов да заиграе в аматьорски-те дивизии за ЦСКА.

"Опцията с Левски окончателно пропадна. Няма да ходя и в шотландския Хибърниън."

"В момента, в който ми се обадиха от ЦСКА, всички други варианти ги отхвърлих. Няма значение в коя група ще е отборът, това е най-големият клуб в България и е нормално да го предпочета пред всички други оферти", добави Бранеков, с което даде ясна индикация относно бъдещето си.