ЦСКА има само една оп­ция, чрез която през след­ващия сезон да спечели място в европейските клубни турнири. Това е надпреварата за Купата на България, а „червените" имат пример за пробив от свой сателит. В се­зон 1997/1998 година Вихър (Горубляне), който се води под шапката на ЦСКА, стигна до 1/8-финал. Скромният тим от столицата е с далеч по-малки възможности от тези на „ар­мейците", но обърка планове­те на фаворитите, пише в. „Меридиан Мач".

Сега футбо­листите на Христо Янев стар­тират от предварителната фаза на турнира. Право на участие в този етап имат всички желае­щи отбори от четирите „В" АФГ и от ОФГ. Всеки областен съвет излъчва един представи­тел. Следват мачове между об­ластните представители в рам­ките на всеки от четирите зо­нални съвета на БФС, докато не бъдат излъчени по два отбо­ра от всеки ЗС - общо 8.

Победителите в този етап се определят чрез директна елиминицая в една среща. При равенство в редовното време ди­ректно се изпълняват дузпи. Домакин във всяка среща е от­борът от по-ниско ниво. Ако двата тима са от едно и също ниво, домакинството се определя с жребий.

Осемте аматьорски отбора ще се класират за финалната фаза на турнира, където ги чакат представителите на „А" група (10) и „Б" група (14).