Воденият от Пламен Константинов отбор на Губерния (Нижний Новгород) се класира за финалната шестица от първенството на Русия след като спечели четвъртфиналната серия срещу Газпром-Югра (Сургут) с 3:2 победи. В решителната пета среща възпитаниците на българския специалист се наложиха  безапелационно с 3:0 (25:14, 32:30, 25:17).

Отличен ден за Губерния имаха руският национал Николай Павлов и Сергей Савин, които завършиха съответно с 20 и 17 точки.

В Газпром-Югра се състезават двама български волейболисти. Капитанът на националния отбор Тодор Алексиев игра на добро ниво в двубоя и завърши с 10 точки - всички от нападение при 42% успеваемост. Теодор Тодоров пък се отчете с 3 точки - 2 от атака и 1 от блокада.

Вече са ясни и останалите участници във финалната шестица. Това са отборите на Белогорье (Белгород) и Зенит (Казан), които се класираха директно и не играха четвъртфинали заради класирането си на първо и второ място в редовния сезон, Динамо (Москва) и Локомотив (Новосибирск) пък спечелиха категорично сериите си с по 3:0, съответно срещу Прекамье (Перм) и Факел (Новий Уренгой). Кузбас (Кемерово) постигна драматична победа с 3:2 при гостуването си на Динамо (Краснодар) и така затвори серията също с 3:2.