Теодор Салпаров си пожела България да продължи с успешните игри на Евроволей 2015. Либерото на националния отбор вяврва в успеха над Франция.

"Победихме немците с публиката и с това, че всеки играч остави сърцето си на терена. Повтори се мачът от групата. Те играха една идея по-добре на блок и Шьопс бе една идея по-добър, но явно това не е достатъчно. Не знам дали имат някакъв комплекс от нас. Жалко за Андрей, Тодор Скримов и Ники Николов, които получиха контузии. Всеки иска да е вътре на терена и да изживее тази невероятна емоция, създадена от публиката. Дадохме много по време на подготовката на Белмекен, после в Правец, за да играем добре и да радваме хората. Още по-хубаво е, че това се случва тук, в България. Цялата страна милее за нас и ние го усещаме, призна Салпаров, който е един от най-опитните в отбора.

Надявам се приказката да не свършва, защото този отбор заслужава финал. Силно се надявам да успеем да прескочим полуфинал. Аз, откакто съм в националния отбор, не съм играл финал. Печелил съм Шампионската лига, но не съм бил на финал с националния отбор. Тази цялата еуфория, която се създава, ни дава допълнителна увереност и самочувствие да се раздаваме. Ако трябва да бъдем реалисти, Франция е фаворит. Виждате как играят още от Световната лига и сега на Европейското първенство. Победиха Италия, която вече е с Хуанторена. Ще видим, пред тази публика не са играли. Играха във Варна, но тук хората са 2-3 пъти повече. Надявам се да задържим това ниво, защото те са 2 пъти по-добри от Германия в момента. Ако ни покрие късметът, вярвам, че може да стане чудото. Ние тръгнахме по пътя на Пламен и виждаме, че нещата се получават. На Белмекен имах приятелски разговор и след него нещата тръгнаха нагоре. Трябва да се върви в единомислие, за да има резултати."