Лудогорец и Базел ще излязат в почти непроменени състави за днешната си битка от третия кръг на Шампионската лига, в сравнение с последните си мачове в надпреварата, пише „7 дни спорт".

Първенците на България и Швейцария афишираха желанието си да атакуват второто място в група „В", а то минава през задължителен успех на "Васил Левски" довечера. Победа ще бъде първа за Лудогорец и Георги Дерменджиев в турнира. Досега нашият тим отстъпи с 1:2 на Ливърпул и Реал (Мадрид), като беше близо до нещо от тези 2 срещи. Базел пък би англичаните в предишния кръг с минималното 1:0, а на старта отстъпи с 1:5 на Кралския клуб. Наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев няма да прави почти никакви промени в състава си от двубоя с Хасково от 12-ия кръг на "А" група. Срещу новаците в елита опитният специалист заложи на голяма част от основните футболисти, които на практика ще трябва да изнесат и тежестта на срещата с Базел.

Една от малкото промени ще бъде свързана със защитата. Там в стартовата единайсеторка се завръща Йордан Минев, който не беше готов 100% през уикенда и заради това не се рискува с включването му, а игра Браян Ангуло. Вчера обаче Минев тренира на пълни обороти и е готов за игра. Именно Йордан Минев е и единственият футболист на Лудогорец, който виси с картони. Той има 2 официални предупреждения и при трето днес няма да пътува за Базел след 2 седмици за следващия двубой. В средата на терена е една от малкото дилеми на Георги Дерменджиев. Там треньорът ще решава кой да започне до Светослав Дяков - Фабио Ешпиньо, Абел Анисе или Христо Златински. Последният катастрофира през уикенда, но е добре и е готов за игра. Българският национал изрази желанието си да играе и да помогне на тима във важния мач. За момента Дерменджиев предпочита да пусне Фабио Ешпиньо, който се слави с афинитета си към офанзивната игра. Ако Дерменджиев предпочита повече физическа сила - ще пусне Абел Анисе, а ако опира до опита -ще заложи на Христо Златински. В нападение карето няма да бъде пипано от последните няколко мача - на крилата ще са Михаил Александров и Дани Абало, а в позицията на типичен №10 ще е Марселиньо. Бразилецът се представя много силно от началото на турнира и днес ще се разчита именно на него.

Атаката отново ще води Роман Безяк. В Лудогорец не се притесняват от липсата на голове при нападателя. Той има едва 3 попадения от началото на сезона - 2 срещу Дюделанж и 1 срещу Ботев (Пд). Последният гол на Безяк падна преди гостуването на Ливърпул преди повече от месец. От тогава обаче таранът постоянно е въртян с Юнес Хамза и не може да намери най-добрата си форма.