Локомотив (Пловдив) е загубил лиценза си за Европа. На този етап от клуба няма официално потвърждение на информацията. Според запознати от Локо (Пд) на практика доброволно са се отказали от получаването евролиценз.

Причината, естествено, се крие във финансова неизрядност. Както вече стана ясно, лицензът на пловдивчани дори и за "А" група висеше, защото клубът трябваше да изплати дълг от около 70 000 лева към петима бивши футболисти на отбора, разтрогнали договорите си по вина на клуба заради неполучени заплати. Крайният срок за подаване на документи за Европа бе 15 април, но от „Лаута" не разрешиха казуса и в този срок, което означава, че дори да спечелят турнира за Купата на България, пловдивчани няма да могат да играят в евротурнирите.

По информация на "7 дни спорт" към момента пари са получили само двама от петимата футболисти - Мартин Кавдански и Рангел Абушев. На защитника, който претендираше за три месечни възнаграждения, е изплатена голяма част от дължимата сума, след като в крайна сметка се е отказал от част от дължимото. Цялата сумата, която се дължеше на Кавдански, беше в порядъка на 10-14 хиляди лева с лихвите.

При Абушев пък е преведена само едната от двете заплати, а за втората е договорена отсрочка. Ръководството на Локо (Пд) се е договарило с представители или адвокати и на останалите трима - Тодор Тимонов, Георги Стефанов и Пламен Крачунов, но пари по сметките им все още не са постъпили. Първите двама търсят по три заплати, а защитникът на ЦСКА - четири плюс транш. Сега Локомотив (Пд) разполага със срок до 30 април да уреди въпроса с футболистите, за да получи лиценз за "А" група. Очакванията са в това отношение „черно-белите" все пак да нямат проблем и да се сдобият с разрешително за елита за следващата кампания.

От Локо (Пд) дължат пари и на Атанас Узунов. Кумът на Христо Стоичков обаче направи отсрочка за борчовете на "черно-белите".