Левски гостува на Хасково в мач от деветия кръг на "А" група. Двубоят е първи в съботната програма от елита, като началният час е 16:45. Тимът на Георги Иванов постигна два поредни домакински успеха - 1:0 над Черно море и 2:0 над Славия. "Сините" обаче все още нямат успех далеч от "Герена" в трите си гостувания в шампионата до момента. Хасково обаче е точният отбор, срещу който да се сложи край на тази негативна статистика.

Хасковлии са само с една победа досега, която датира от първия кръг при изненадващото 1:0 над шампиона Лудогорец. В следващите седем кръга обаче тимът на Димчо Ненов взе едва една точка и заслужено е на последното място в класирането.

Георги Иванов най-вероятно ще напра­ви само една промяна в със­тава за гостуването на Хасково спрямо този, кой­то победи с 2:0 Славия на Терена". Той ще върне сред титулярите Анто­нио Аниете, който влезе ка­то резерва срещу "белите" и в самия край на двубоя оформи крайния резултат с дебютния си гол за тима.

Георги Иванов отново ще заложи на схема 4-2-3-1 -по крилата ще бъдат Луис Педро и последното попъл­нение Наджиб Амари. На върха на атаката ще е Ва­лери Домовчийски. В ролята на жокер пак ще влезе словакът Роман Прохазка - той вкара на Славия. Той ще остане на пейката за сметка на Георги Сърмов.

Очаква се треньорът на домакините Димчо Не­нов да остави резерва бившия нападател на "си­ните" Емил Ангелов-Бабангида, а в предни позиции единствено да е Дончо Атанасов. За участието на новопривлечения за­щитник Мартин Ковачев ще се решава в последния момент.

Любопитното е, че днес на терена в Хасково може да излязат по двама бра­тя. В Левски са Пламен Ди­мов и Стефан Велев, а в състава на домакините Та­лин Димов и Васил Велев.

Вероятни състави:

Хасково: Пейков, Кямил, Ничев, Скрелев, К. Крумов, В. Велев, Райнов, Лозев, Г. Димов, Н. Димитров, Д. Атанасов.

Левски: Пл. Илиев, В. Минев, Белаид, Стойчев, Пл. Крумов, Гаджев, Сърмов, Амари, Аниете, Педро, Домовчийски.