Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще излезе първи на корта в сблъсъка срещу Финландия. Това отреди тегленият днес в Столична община жребий.

Както е известно България приема Финландия в двубой Купа „Дейвис", като по регламент се играе във формат 3 от 5 победи. В първия ден на турнира - петък, ще се изиграят два двубоя на сънгъл, в събота ще се проведе срещата на двойки, а в неделя са още два мача на единично.

Жребият отреди първи на корта да излезе Григор Димитров. В петък, в 14:00 часа, съперник на Гришо ще бъде Юхо Пауку. 20 минути след края на тази среща ще се проведе и вторият сингъл - Александър Лазов срещу Мика Континен.

В събота страната ни на двойки ще представят Тихомир Грозданов и Димитър Кузманов, които ще имат за съперник тандема Хари Хелиовара - Хенри Континен.

В неделя ще се проведат заключителните две срещи на сингъл. Те ще бъдат със същите герои от петък, но в разменени роли - Григор Димитров ще премери сили с Мика Континен, а след тях Сашо Лазов и Юхо Пауку ще приключат сблъсъка.

По регламент капитаните на двата отбора могат да правят промени в състава до един час преди началото на даден двубой. Играе се до 3 от 5 победи във формат 3 от 5 сета.

Срещите ще се проведат в зала „София".

Иначе жребият днес бе изтеглен от кметът на София Йорданка Фандъкова. „Изключително щастлива съм, че София е домакин на толкова интерес двубой от Купа „Дейвис". В навечерието на 100-годишния юбилей на състезанието, ние ще отбележим и двубой №100 в турнира. Искам да изкажа специални поздрави за Григор Димитров, който вече е №40 в света. Дано продължи да ни радва. Радвам се, че софиянци ще могат да гледат тенис от високо качество", коментира г-жа Фандъкова.