Временният национален селекционер Михаил Мадански заяви, че няма да прави трагедии след отказа на Благой Георгиев да играе за представителния тим. Според Мадански за „трикольорите" трябва да играят само футболисти, които са готови във всеки един момент да дадат всичко от себе си, за да излязат на терена.

„Искрено се надявах, че на този лагер и на тази пресконференция ще говорим за футбол, но явно че едни са моите очаквания, а друга е реалността.  Днес, към 11:00 часа разбрах, че Благо Георгиев е напуснал лагера на националния отбор. Това е лично негово решение и мотивите му трябва да разберете от самия него.

С случая не бих искал да се ангажирам с подробни коментира, но бих казал само следното: сега си давам сметка защо сме на това дередже. Сега си давам сметка колко е било трудно на предишните селекционери да се съобразяват с капризите на този и онзи.

Националният отбор ще го има, когато основният началник на отбора ще бъде селекционерът. Все повече съм убеден, че трябва да режем от дъното, ако искаме да се отлепим от него. Това е положението!

По време на вчерашната тактическа тренировка, на която търсехме стартовия състав Благо остана с впечатление, че няма да започне титуляр. Какво да ви кажа, аз и сега не знам кои ще играят. Днес в последния момент се наложи да викнем и Данчо Минев", коментира Мадански.

„Какво повече искате да говорим за Благо? Ще ви дам следния пример. На Станислав Генчев посред нощ да му се обадиш ще тръгне пеш за националния отбор. Да сте го чули някога да мрънка? Христо Златински момчето си тръгна от националния със сълзи на очи. Да сте чули някога Мартин Петров да се оплаква, да е недоволен от нещо? Аз не съм чул. Предпочитам да работя с такива хора. Разговарях с Борислав Михайлов и имам пълната му подкрепа", коментира още Мадански.