Левски разгроми с 6:1 Локо (Пд) и вече има преднина от 5 точки на ЦСКА. На 2 точки зад "сините" са Локо (Сф), на които Станимир Стоилов и възпитаниците му ще гостуват в събота в квартал "Надежда" в решителен сблъсък за шампионската титла.

С експериментален състав левскарите имаха пълно преимущество срещу "смърфовете", които явно не мислеха за футбол, а за трагедията, която сполетя клуба в понеделник, когато беше убит президента Александър Тасев.

Бачков избива с шпагат топката от краката на ЙововЛевски поведе още в 8-ата минута минута, когато Николай Димитров центрира от корнер и Емил Ангелов с глава засече от ъгъла на малкото наказателно поле - 1:0. Десет минути по-късно отново Димитров проби отляво и намери Димитър Телкийски в наказателното поле. Халфът залъга двама защитници и се опита да центрира, но топката се отклони от
Цветомир Радев и за втори път спря в мрежата на Стоян Колев - 2:0.

Последваха два пропуска на Христо Йовов и един на Емил Ангелов, а в 42-ата минута Локомотив успя да намали. Георги Сърмов върна лошо топката към Божидар Митрев, който при опита си да изчисти шпагат нацели тялото на Явор Въндев. Нападателят на пловдивчани овладя и от малък ъгъл вкара първия гол във вратата на Левски за първенство от гостуващ ти - 2:1.     

След почивката домакините продължиха да доминират. В 50-ата минута Екундайо Джайеоба направи 3:1, след като беше изведен на
празна врата от Емил Ангелов.

В 67-ата минута Дайо беше изведен в чиста позиция от Йовов, преодоля вратаря и вкара отблизо за 4:1. В 78-ата минута Джайеоба върна жеста на Емил Ангелов като го изведе на празна врата и той вкара втория си гол за 5:1.

Разгромът оформи Борислав Стойчев, който минута преди края се възползва от разбъркване в наказателното поле след центриране от корнер и от десетина метра вкара с удар по тревата.