Още един бизнесмен предяви претенции към гранда ЦСКА. Васил Младенов е човекът, чието име изплува покрай сделката със земи, с които трябваше да бъде обезпечен дълга на ЦСКА към НАП. Преди два дни един от настоящите собственици на „червените" Милко Георгиев хвърли обвинението, че с този ход са нанесени големи щети на клу­ба, който трябва да плати 1 милион за имотите до 31 август. „Меридиан мач" по­търси Васил Младенов за да разясни казуса.

Г-н Младенов, как се стигна до покуп­ката на вашите имо­ти от страна на ЦСКА и как бяха оценени те? Трябва ли наистина да бъ­дат платени 1 млн. лева до 31 август?
- Аз съм дългогоди­шен привърженик на ЦСКА. Помолиха ме да дам свои имоти с цел да бъдат използвани като обезпече­ние пред НАП. Става дума не за нива, а за 7 обособени парцела, които се намират в об­щина Панчарево. Аз не искам нищо друго освен да ми се върнат имотите и условията на договора са точно такива. Ако по някакъв начин ЦСКА не върне имотите, които предоставих, е естествено да си получа па­рите. Срокът действително е 31 август.

Завишена ли е умишлено цената на имотите?
- Цената на имотите е определена пазарно около 16-17 евро на кв. м., но аз отново под­чертавам - предложи­ли сме тази цена като цена за обезпечение и аз държа да си получа имотите в натурален вид.

Как е оценил НАП имота и защо не е признал пазарната оценка?
- Според мен оцени­телят на НАП е зани­жил изкуствено цената на имотите и в част­ност на два от седемте. Останалите са оценени горе-долу правилно. Въпросните два имотаоценени на по 1000 всеки. Поне така ме информираха от ЦСКА. Това е смешно, като се има предвид, че оста­налите обекти са оце­нени на 10-15 евро на кв. м., а тези средно на 50-70 стотинки на кв. м. (имотите са с лице към пътя София - Самоков и цените обичайно вари­рат 12-15 евро на кв. м.) Оттук дойде и раз­ликата, която е същест­вена.

Защо тази земя е интересна и има така­ва цена?
- Повечето земи в об­щина Панчарево са ви­соко атрактивни за по­купка от частни лица. Някои от имотите са във вилни зони, а за някои имаме проекти за изграждане на раз­лични обекти.

Какъв е вашият интерес от сделката?
- Аз съм дългогоди­шен привърженик на ЦСКА. През последните 30 години не изпус­кам мач. Направих то­ва с пълна убеденост, че правя нещо добро за любимия клуб и че става дума за времен­на обезпечителна мяр­ка.

Защо Милко Геор­гиев определя цялата операция като дала­вера?
- В момента обсъж­дам с мои адвокати да­ли да съдя този госпо­дин, макар че като ця­ло той ми изглежда не­сериозен и елемента­рен. От живота съм на­учил една проста исти­на - колкото един чо­век е по-незначителен и комплексиран, толко­ва по-големи глупости говори. Не знам кого представлява този гос­подин, но със сигур­ност е нечие подставе­но лице и не може да е никакъв собственик. Жалко, че ЦСКА е по­паднал в такива ръце!