България няма право на грешка в предстоящия мач с Швейцария. Ако запишем позитивен резултат запазваме реални шансове за класиране на Евро 2012. Това каза националният селекционер Лотар Матеус на пресконференция преди съботния двубой с "кръстоносците". Германецът сподели, че се надява трибуните на "Васил Левски" да са препълнени за първия му домакински мач начело на "трикольорите".

"Имам чувството, че всеки един от играчите е усетил важността на мача с Швейцария. Радвам се, че ще играем срещу тях не само заради треньора им Отмар Хитцфелд, с който съм спечелил титли в Байерн (Мюнхен), а и защото от изхода на двубоя до голяма степен зависят шансовете ни за класиране на Европейското. Очаквам победа във всеки един от мачовете ни на "Васил Левски" и се надявам, че ще запишем позитивен резултат в събота", коментира Матеус.

"Във футбола всичко е възможно. Мисля, че имаме добри шансове следващата година да сме на европейско. От друга страна обаче трябва да сме наясно, че сме аутсайдери след първите две загуби. Не бива да позволяваме ново поражение, особено у дома. За нас от тук до края на квалификациите всеки мач е като финал", каза още германецът, който нетипично за националността си закъсня с няколко минути за срещата с журналисти.

"Ще използваме следващите 3, 4 дни, за да се подготвим максимално добре за двубоя с Швейцария. Те, също като нас, няма да бъдат в оптимален състав. Моята задача като треньор е да намеря подходящия баланс в отбора, за да компенсираме липсата на Мартин Петров и Чавдар Янков. Те са ключови футболисти.

Швейцария разполага с няколко играча, които имат страхотни индивидуални качества. На световното първенство те бяха единственият отбор, който победи бъдещия шампион. Това говори ясно за качеството им", коментира още Матеус.

Националният селекционер изказа своите поздравления към Борислав Михайлов, който минути преди пресконференцията официално бе избран за член на Изпълкома на УЕФА.

Втората и последна пресконференция на Матеус преди мача срещу Швейцария ще бъде в петък, отново от 16:00 часа.