Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за четвъртфинал на турнира от сериите ATP 250 в Бостад (Швеция) след победа с 6-3 6-4 над Фредерико Жил във втори кръг.

Това ще бъде шесто участие за Гришо на четвъртфинал, като досега той има четири загуби и една победа и съответно полуфинал от турнира в Куинс преди месец.

Следващият противник на българина ще бъде поставеният №3 в схемата Алберт Рамос, който по-рано днес се наложи с 6-3, 6-3 над квалификанта Евгени Корольов.

Турнирът в Бостад е на червен корт, което е и най-силната настилка на испанеца Рамос. На клей кортове, намиращият се под №46 в ранглистата, е достигал финал, при това през тази година в Казабланка. Също така е записвал престижни победи над Вердаско и Гонзалес.

Дори да остане само с класирането си до тази фаза, Григор ще добави 45 точки към актива си, които ще го изкачат с две места до №67. Ако все пак победи Рамос, в спор за място на финала Димитров ще срещне №1 в схемата и №5 в света Давид Ферер или Томи Робредо.