Нападателят на Ювентус Алваро Мората призна, че голямата му мечта е да спечели Шампионската лига. Той заяви, че е готов на всичко, дори и да играе без пари, само и само това да се случи. Юве има шанс да триумфира в турнира още този сезон, като вече е на 1/4-финал, където ще се изправи срещу Монако.

"Да спечелиш Шампионската лига не е лесно, особено като се погледнат отборите, които остават в турнира. На този етап вече никой не може да бъде отписван с лека ръка. Всеки може да победи всеки. Затова трябва да подходим с необходимото уважение към Монако. Ще бъде огромна грешка, ако ги подценим. Да спечелиш Шампионската лига трябва и доза късмет. Не може да си правиш тънки сметки. Всичко може да се обърка. Може да допуснеш гол, който не си очаквал и той да промени динамиката на мача. Или пък може да изгонят играч от твоя отбор, което също променя всичко. Бих дал всичко, за да триумфирам в този турнир. Дори бих играл без пари", заяви Мората.

Юношата на Реал (Мадрид) дойде в Ювентус през лятото, но "белият балет" има клауза за откупуването му за следващите два сезона, ако прецени. За момента обаче нападателят мисли само за настоящия си тим.

"Щастлив съм в Италия. Мисля само за Ювентус и се надявам да напишем история тази година. Не помня да съм казвал нещо лошо за Карло Анчелоти. Единственото, което съм казал за него е, че макар да е много добър специалист в съблекалнята, той така и не пожела да обърне повече внимание на отношенията си с мен", допълни нападателят.