Дните на Антон Велков начело на Марек са преброе­ни. Наставникът, който пое дупничани след влизането им в А група, по всяка веро­ятност ще води отбора за последно срещу Левски в съ­бота, след което се очаква да бъде освободен. Ръковод­ството на новака в елита усилено търси вариант за нов старши треньор, който да се опита да подобри ре­зултатите на тима.

Антон Велков ще се води треньор на Марек и срещу сините за­ради лиценза, но почти си­гурно няма да бъде на скамейката, като неговите функции ще изпълняват помощник-треньорите Янек Кючуков, Даниел Белчев и Светльо Георгиев.

Шефове­те на стадион "Бончук" са недоволни от представяне­то на Марек както в игрови план, така и като точково изражение. След 10-ия кръг дупнишкият клуб се намира на десето място със само 8 пункта и трагичната голо­ва разлика 5-22 (най-много допуснати попадения от всички отбори в елита).

От фенклуба на Марек официално поиска­ха оставката на Антон Вел­ков още след загубата с 0:4 от Берое в Стара Загора преди две седмици. Тогава той влезе в пререкание с привържениците, които на свое събрание оттеглиха подкрепата си към него. Ръ­ководителите в Дупница обаче дадоха шанс на спе­циалиста в следващите два мача. В тях Еньо Кръстовчев и компания спечелиха ед­на точка при домакинство­то си на Ботев Пд -1:1, и за­губиха с 0:3 от Литекс в по­неделник.

Представянето в Ловеч категорично е накара­ло шефовете на Марек да се откажат от услугите на Велков. Край Покрития мост тимът от Дупница не направи нито една смислена атака за целия мач и през всичките 90 минути игра­еше само и единствено с ми­сълта за нулево равенство. Дупничани спечелиха едва 5 точки от петте си дома­кинства.

Очаква се новият настав­ник да бъде назначен по вре­ме на паузата за мачовете на националния отбор. Така той ще има време да се за­познае с обстановката в тима и да направи наложи­телните промени в игрова­та схема.