Капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов предпочете да пътува с чартър от Лондон до София, научи "Топспорт".

Митко се качи в частния самолет на роден бизнесмен, тъй като не успя да си резервира билет за редовните авиолинии. Нападателят на Тотнъм се прибра здрав, след като на последния медицински преглед е станало ясно, че контузията му е напълно отшумяла. Той вкара гол за "шпорите" в събота, но тимът му пропусна победата при гостуването на Фулъм - 3:3.

Утре Димитър Бербатов ще се яви на лагер-сбора на националите за предстоящото гостуване на Холандия. За 18,30 часа е предвидена открита тренировка, която ще бъде в комплекс "Царско село" край столицата.

В България днес се прибраха и други играчи, попаднали в списъка на селекционера Димитър Пенев. Един от тях - Георги Пеев, заяви, че и съотборникът му в Амкар Захари Сираков е заслужавал повиквателна за мачовете с Холандия и Люксембург. Освен двамата още един футболист на руския тим е сред избраниците на Стратега - нападателят Мартин Кушев.