За разлика от приятеля си Григор Димитров Мария Шарапова е безкомпромисна на тенис турнира в мексиканския град Акапулко с награден фонд 250 000 долара. В мач от втория кръг поставената под № 1 рускиня прегази "щастливата губеща" Мариана Дюк-Марино с 6:1 6:2 само 68 минути.

Шарапова демонстрира изключителна увереност при своето дебютно участие в турнира. "Целта ми е да ставам все по-добра и да подобрявам играта си с напредването на турнира. Онзи ден в първия ми мач трябваше да направя някои корекции в моята игра, но днес се чувствах определено по-добре. В края беше малко трудно, когато съперничката ми на два пъти ми връщаше пробивите, но като цяло съм щастлива от начина, по който играх", заяви на пресконференцията след мача Мария Шарапова.

Рускинята се радваше на изключително силна подкрепа от страна на публиката и представителите на медиите не пропуснаха да я попитам как се чувства в тази атмосфера. "Наслаждавах й се наистина. Ние спортистите се "храним" с енергията на зрителите и мисля, че винаги се представяме по-добре, когато хората ни аплодират и подкрепят. Подобна атмосфера помага изключително много на играта ни", коментира рускинята.

Шарапова участва за 19-и път в турнир от категория "International", като е достигала поне до четвъртфинал в 18 от тях. Единственото й по-ранно отпадане се случи в Токио през далечната вече 2002-а, нейната първа година в тура.

На четвъртфинала рускинята ще срещне Магдалена Рибарикова, която благодарение на страхотния си сервис, както и на някои фантастични ретури мина като валяк през Елена Богдан - 6:0, 6:2 само за 44 минути. Рибарикова загуби само две точки в седемте си сервис гейма - тя спечели 28 от своите 30 сервис точки, и проби на пет пъти подаването на румънската квалификантка в мача. Шарапова и Рибарикова ще играят една срещу друга за първи път.

Напред в турнира продължават още две от поставените тенисистки. Третата в схемата Каролине Гарсия победи с 6:2, 6:3 Бетани Матек-Сандс, а №5 Тимеа Бачински отстрани Леся Цуренко с 6:2, 7:6(4).