Тази вечер милиони погледи бяха насочени към „Алианц Арена", където в супердербито от груповата фаза на Шампионската лига един срещу друг се изправиха два от най-големите европейски тима в момента Байерн (Мюнхен) и Манчестър Сити.

Баварците бяха твърдо решени да започнат битката в Група „Е" на надпреварата с категоричен успех срещу най-сериозния си опонент в нея. За тяхно най-голямо съжаление обаче на не съвсем същото мнение бе главният съдия на мача Алберто Ундиано Майенко, който реши, че няма нужда те да стигат до победата, без значение дали я заслужават или не.

Все пак, въпреки всички спорни решения на испанския рефер и въпреки безбройните претенции, от страна на наставника Пеп Гуардиола, Байерн все пак някак успя да се поздрави с напълно заслужения краен успех с минималното 1:0.

Гола на победата вкара Жером Боатенг, разписал се в последната минута на срещата.

Извън стартовите 11 на тима за домакините тази вечер остана опитният Ариен Робен, който се оплака от леки болки в единия си крак, но се очакваше в даден етап от срещата все пак да се появи на терена. Срещу Сити, наставникът Гуардиола пусна като титуляри испанеца Бернат и друго ново попълнение - Мехди Бенатия. Последният бе обвинен в недостатъчно добра физическа форма, но започна днес.

В състава на Сити на скамейката остана Кун Агуеро, а сред титулярите стартираха Джеко, Навас, Насри и Саня. Последният замени наказания Сабалета, докато другата опция в атака - Стеван Йоветич бе с травма и не пътува за Мюнхен с отбора. На скамейката беше и легендата Франк Лампард.

Още в 45-ата секунда на двубоя голмайсторът на домакините Томас Мюлер бе изведен сам срещу Харт, но от стопроцентова ситуация не успя да вкара топката в мрежата. Нападателят загатна, че е бил фаулиран преди да успее да стреля, но реферът не уважи претенциите му за дузпа.

В 4-ата минута и Левандовски получи чудесна възможност за откриване на резултата, но не съумя да се възползва от нея.

Петнайсетина минути по-късно центриране в наказателното поле на Сити намери Мюлер, който стреля силно с глава, но Харт се намеси блестящо и с една ръка отрази тежкия удар.

Малко след 20 минути игра дойде и първата опасност в полза на гостите. Туре проби отбраната на съперника, пусна пас към Силва, който центрира, кълбото стигна до Джеко, който с изненадващ шут се опита да го прати в мрежата, но точността при удара му изневери.

В 32-ата минута ново разбъркване пред полето на гостите завърши с няколко паса на висока скорост и силен изстрел на Алаба, отразен вещо от Джо Харт.

Само 4 минути по-късно Левандовски остана очи в очи със стража на английския тим, но скъси ъгъла на удар и топката не намери очертанията на вратата.

През второто полувреме отново по-настоятелният отбор бе този на Байерн, но гол така и не падаше.

В 61-ата минута пас в нападение за Байерн намери ръката на Фернандиньо, но съдийската бригада бе категорична, че нарушение на правилата няма. Гуардиола, който вече веднъж бе оспорил подобна ситуация в срещата, бе извън кожата си, ръкомахайки по посока главния съдия в мача.

Десетина минути преди края влезлият като резерва Робен бе съборен в наказателното поле, но реферът за пореден път не отчете ситуацията като нередна.

Въпреки всички странни решения на Алберто Майенко обаче, в последната 90-а минута той трябваше да посочи центъра, след като вихрена акция на Байерн завърши с прекрасен, неспасяем шут на бившия състезател на гостите Жером Боатенг за оказалото се и крайно 1:0.

Ето и стартовите единайсеторки на двамата треньори, с които те започнаха днес:

БАЙЕРН: Нойер, Лам, Рафиня, Боатенг, Бенатия, Алаба, Алонсо, Гьотце, Бернат, Мюлер, Левандовски

СИТИ: Харт, Саня, Компани, Демикелис, Клиши, Насри, Силва, Туре, Навас, Фернандиньо, Джеко

Съдия: Алберто Ундиано

Стадион: „Алианц Арена"