За 10 000 евро на калпак ще скачат играчите на Милсами на Лудогорец във вторник, когато е реваншът от втория предварителен кръг на Шампионската лига, пише "24 часа". Подобна премия не е предлагана дори на националния отбор за класиране на европейско или световно първенство.

Лудогорец тръгва за Кишинеу в понеделник, като няма да се настани в единствения петзвезден хотел на молдовската столица, защото имало свободни само 20 стаи. Така тимът отива в хотел, който е използван от повечето отбори, когато имат мачове в Кишинеу.

Като една от основните причини за отпадането на канадския национален отбор от турнира „Голд Къп" е липсата на Милан Борян. Вратарят предпочете клубния си ангажимент към Лудогорец, а не да играе в националния отбор. Заместниците му обаче не се справили на ниво и заради това съдомакините на първенството отпаднаха още в групата. Борян се завърна в Разград, след като изкара половин сезон в сръбското първенство и бе резерва на Владислав Стоянов.

Наставникът на Лудогорец Бруно Рибейро не смята да пази футболисти за реванша с Милсами и ще излезе с най-доброто срещу Литекс в първия мач от новото първенство. В състава ще се завърне Марселиньо, който бе наказан за първия двубой с молдовците.

Динамо (Загреб) се нареди до българския шампион при издънките в Шампионската лига, като завърши 1:1 у дома с люксембургския Фола. Това стана пред очите на шефовете на клуба - братята Мамич, които бяха освободени от затвора. Жулиен Хорнус вкара едва третия гол в историята на люксембургския футбол в историята на Шампионската лига, като с него гостите поведоха на Максимир. Динамо стигна само до равенство след това.