Звездата на италианския шампион Милан и бивш футболист на Барселона Златан Ибрахимович за пореден път нападна бившия си наставник при каталунците Пеп Гуардиола.

Според шведския нападател Гуардиола се е страхувал от своя колега начело на Реал Мадрид Жозе Моуриньо, а звездите на тима Лионел Меси, Шави Ернандес и Андрес Иниеста са имали поведение на „послушни ученици".

Според шведското издание Aftonbladet, Ибрахимович е направил тези разкрития в своята автобиография, която предстои да бъде публикувана след две седмици.

„Крещях към Гуардиола: „Ти нямаш топки!", а може би и по-лоши неща от това. Добавих и нещо от рода на: „Напълнил си гащите от страх от Жозе Моуриньо, върви по дяволите!", бях напълно обезумял", призна Златан за събитията, последвали двубоите между Барселона и Интер на Моуриньо през 2010-а година.

„Атмосферата в съблекалнята на Барселона беше прекалено тиха и спокойна за мен. Меси, Шави и Иниеста винаги си мълчаха и се примиряваха. Държаха се като ученици. Аз не съм такъв и не мога да бъда", разкри истинските си чувства към звездното трио на Барса шведът.

„Меси искаше да играе на по-различна позиция, обърна се към Пеп и получи своето. Аз обаче страдах от липса на всякаква комуникация с треньора, той почти не ме поглеждаше", обясни Ибра.

30-годишният нападател на Милан напусна Каталуния в посока Милано през лятото на 2010-а година, прекарвайки едва един сезон в Барселона под ръководството на Гуардиола.