Бъдещето на Петър Хубчев начело на Берое е постабено на карта. Ако загуби от Литекс в неделя, наставникът на заралии е много вероятно да бъде освободен, разбра "Тема Спорт". Зелените започнаха сезона с две поредни равенства у дома - 1:1 с Черно море и 1:1 с Ботев Пловдив.

Срещу канарчетата тимьт водеше през целия мач, но така и не вкара втори гол и бе наказан в края, а срещу моряците бе догонващ в резултата. На фона на силната игра и отличните резултати в контролите през лятото, ремитата в първите два кръга не са се приели добре от шефовете, които са поставили като цел задължително влизане в първата шестица. Сред вариантите за евентуален заместник на Хубчев начело на Берое са обсъждани имената на Димитър Димитров-Херо, Емил Велев и Стойчо Стоев.

Бронзовият медалист от САЩ '94 пое заралии през октомври 2012-а. Той дойде под Аязмото през пролетта на същата година, като в началото бе спортен директор. С края на миналия сезон треньорът удължи договора си със зелените за две години. Хубчев изведе Берое до купата и Суперкупата през 2013-а. С оглед на оставането във втората седмица през миналата кампания и неубедителния старт сега дните на специалиста начело на тима изглеждат преброени. В същото време стана ясно, че зелените ще са на тридневен лагер в Тетевен преди мача в Ловеч. Двубоят Аитекс - Берое в неделя ще е от голямо значение и за наставника на ловчанлии Красимир Балъков. Той също е поставен на дръвника и при трета поредна загуба ще сдаде поста.