Реал Мадрид победи Байерн Мюнхен с 1:0 в първия полуфинален сблъсък между двата отбора в Шампионската лига. Единственото попадение в срещата реализира Карим Бензема, който завърши отлично контра на своя тим. Участие в мача взе и Кристиано Роналдо, който остана на терена около 70 минути. Като цяло испанският тим изигра много силен мач и напълно заслужи успеха, с който направи сериозна крачка към мечтания финал в Лисабон. Реваншът в Мюнхен е следващият вторник.

Байерн Мюнхен започна по-силно срещата и още от първия съдийски сигнал наложи стила си на игра. Баварците владееха топката в 80-90% от времето, а от своя страна Реал се бе прибрал плътно в половината си, очаквайки подходящ момент да контраатакува. След няколко центрирания и далечни удари Касияс трябваше да се намесва, но опитният вратар се справи на ниво. Особено активен в началото на двубоя бе Робен, през когото минаваше почти всяка атака.

Тактиката на Анчелоти обаче проработи и буквално с първата си по-сериозна контра Реал откри резултата. В 18-ата минута Роналдо изведе по фантастичен начин Коентрао, който нахлу в полето и подаде успоредно на голлинията за Бензема, за когото остана най-лесното - да вкара на празна врата за 1:0. Фантастична атака за Кралския клуб!

Попадението вдъхна кураж на домакините и в минутите до края на първата част те пропуснаха на два пъти да се разпишат от чисти положения. В 26-ата минута, отново при убийствена контра, Бензема намери в полето Роналдо, който останал очи в очи с Нойер стреля над вратата. В 41-ата Ди Мария „повтори упражнението". Аржентинецът бе намерен на границата на малкото поле, но прати топката поне 3 метра над вратата.

Втората част започна както приключи първата - с опасност пред вратата на гостите. Роналдо отправи удар, но Нойер изби в корнер. В 68-ата минута отново португалецът стреля, този път с левия крак, но и този път Нойер бе отлично позициониран.

20 минутки преди края на редовните 90 Манджукич се пребори с Пепе за една висока топка, но ударът му с глава бе слаб и неточен. В 84-ата минута Байерн получи най-добрия си шанс за гол. Резервата Гьотце бе намерен в полето и стреля от воле, но Икер Касияс с една ръка изби. Невероятна класа от страна на вратаря! Малко преди това друга резерва - Мюлер, също опита да вкара, но неговият удар излезе на сантиметри в аут.

В продължението на срещата гостите искаха дузпа за фаул в полето срещу Мюлер, но Хауърд Уеб бе категоричен - нарушение няма!

РЕАЛ МАДРИД - БАЙЕРН МЮНХЕН 1:0

1:0 Карим Бензема (19')

РЕАЛ МАДРИД: Касияс, Карвахал, Рамос, Пепе (73' Варан), Коентрао, Модрич, Алонсо, Ди Мария, Иско (81' Илараменди), Бензема, Роналдо (73' Бейл)

БАЙЕРН МЮНХЕН: Нойер, Рафиня (66' Хави Мартинес), Боатенг, Данте, Алаба, Лаам, Швайнщайгер (73' Мюлер), Робен, Кроос, Рибери (72' Гьотце), Манджукич

Главен съдия: Хауърд Уеб (Англия).