Тимът на Марек постигна първа домакинска победа от шест месеца насам, след като надделя над гостуващия отбор на Локомотив (Пловдив) с 3:1 в среща от 24-ия кръг на "А" група. За последно дупничани бяха побеждавали на "Бончук" на 4 ноември миналата година, когато момчетата на Стоян Коцев взеха трите точки в мача си с Рилски спортист с 3:2.

В герои за домакините се превърнаха бразилецът Томе и Еньо Кръстовчев, които бяха в основата и на трите попадения - южноамериканецът асистира за всички голове на нападателя, който записа хеттрик срещу "смърфовете".

Още в деветата минута реферът Стефа Спасов отмени гол на Марек заради нарушение на Ивайло Петев в нападение. Натискът на дупничани обаче даде резултат 20 минути по-късно, когато Томе центрира от фаул в наказателното поле, където Еньо Кръстовчев засече акробатично в долния десен ъгъл за 1:0.

Пет минути преди края на първата част двамата повториха упражнението, като този път бразилецът центрира от корнер, а нападателят отбеляза с глава.

През второто полувреме играчите на Стоян Коцев се дръпнаха да пазят резултата, което позволи на пловдивчани да погледнат към вратата на Белчев. В 65-ата минута Зоран Балдовалиев успя да върне един гол за гостите, засичайки с глава. При попадението обаче останаха съмнения за засада.

В 79-ата минута дуетът Томе-Кръстовчев реши всичко в срещата, след като комбинация между двамата доведе до нов гол във вратата на Стоян Колев. След попадението агитката на "черно-белите" опита да премине загражденията и да се сбие с привържениците на Марек, но отричната работа на органите на реда предотврати това, като голяма част от феновете на "смърфовете" не успяха да догледат срещата, тъй като бяха арестувани.