Треньорът на Левски Станимир Стоилов сподели след днешната тренировка на "сините", че до края на полусезона няма да разчита на Седрик Бардон, който днес не излезе на заниманието на шампионите, тъй като бе отстранен временно от отбора по настояване на Мъри.

"Контузията на Седрик Бардон е треньорска. Не искам половината Бардон. В Левски той трябва да бъде целият. Затова, докато не е в състояние да бъде този Бардон, който познавам, той е отстранен от отбора", каза Стоилов.

Преди днешното занимание играчите на Левски имаха едночасова среща със собственика на клуба Тодор Батков и със спортно-техническия щаб. "Казах на футболистите, че не съм доволен от начина, по който играе отборът. Трябва да търсим подобряване на играта и оттам да дойдат и победите. Имахме разговори за провалените неща и какво трябва да се направи oттук-нататък", съобщи Стоилов.
   
"Предполагам, че и футболистите са наясно какво трябва да се промени. Някои, които не са наясно ги пратих да си помислят, като Бардон (вдясно). Не само той е виновен. Има последствия за всички футболисти", допълни той.
   
Стоилов беше категоричен, че на този етап клубът може да мисли само за продажба на футболисти, тъй като разполага с прекалено голям брой полеви играчи. "На този етап можем да мислим само за продажби, защото имаме прекалено голям брой играчи. Ако има интерес и се разделим с някои футболисти, ще направим анализ и ще преценим дали ни трябва нови попълнения. Левски няма проблем да се раздели с
който и да е играч. След като свърши годината ще разговаряме със всеки футболист поотделно и ще преценим кой трябва да бъде трансфериран. Едно е ясно, че през новия сезон ще се даде по-голям шанс на младите да се утвърдят", каза Стоилов.

Специалистът заяви, че "План 2009" вече е започнал. "План 2009 започна от вчера. До Нова година президентът ни оставя спокойно да начертаем по етапи нещата, които трябва да се извършат в клуба и оттам-нататък ще търсим развитие на отбора", каза той.
   
Мъри призна, че настроението в състава е минорно, но футболистите са наясно, че целта е да бъдат спечелени оставащите две срещи до края на годината. "Нормално е да е минорно настроението, след като си загубил вечното дерби. Не може след два дни да се усмихваш. Сега ни остават ни два мача до края на сезона, които трябва да спечелим", каза той.
   
"За предстоящия мач със Славия в събота няма да има големи промени. Ще потърся футболистите, които смятам, че ще се представят по-добре. Ще избера хората, които ще свършат най-добра работа", допълни Стоилов.