Флавия Пенета не се завърна на корта по възможно най-добрия начин, след спечелената си титла от Откритото първенство на САЩ.

Италианката усети тежестта на трофея, като се нуждаеше от цели 2 часа и 28 минути, за да прекърши съпротивата на крайно мотивирана китайка Ксин-Юн Хан със 7:5, 4:6, 6:4 на турнира в Пекин.

Представителката на домакините е под №160 в света и участваше с "уайлд кард" и въпреки това показа впечатляващи удари и добро ниво на концентрация в ключовите точки.

Китайката на два пъти навакса пробив изоставане в откриващия сет, но Пенета удари още веднъж за 6-5, след което мина през брейкбол, докато най-накрая фиксира 7-5 на таблото след 58 минути здрава битка. Италианката взе подаването на съперничката си на нула на старта на втората част, но допусна обрат до 3-5. В този момент световната №6 се спаси с пробив за 4-5, само че не успя да удържи гейма си и предаде сета с 4-6.

Решителната част се разви по идентичен начин с разменени пробиви в началото, последвани от няколко спокойни гейма и серия от три поредни брейка в края. Пенета изостана с 0-2, но бързо навакса и показа по-здрави нерви на прага на финалната линия, за да я премине с 6-4. Италианката продължава напред срещу Телиана Перейра.