Невероятно авторско шоу сътвори най-добрата ни танцова двойка Албена Денкова и Максим Стависки, наречено "Ледена SIMпатия" на ледената пързалка в Зимния дворец

Началото на програмата бе в 19 часа, като бе открита от двуминутна програма на виртуозния български цигулар Васко Василев. В спектакъла участва италианската танцова двойка Федерика Файела и Масимо Скали, френските фигуристи Лоран Тобел и Станик Жанет, световните първенци при спортните двойки Мария Петрова и Алексей Тихонов от Русия, както и украинските акробати върху лед Валерий Митник и Виктория Тишлер. Играха свои съчетания и българите Христина Василева и Найден Боричев, Ина Демирева/Юрий Куракин, а също така и малки фигуристки от клуб "Денкова и Стависки".

Повече от 10 години (от Евро 1996) толкова звезди на световното фигурно пързаляне не бяха идвали в България.

Денкова и СтавискиАлбена и Максим излязоха на леда за първи път пред препълнените трибуни малко преди 20.00 часа, като бяха аплодирани най-бурно от ентусиазираната публика. Те представиха тазгодишната си програма, с която се появяват на волната си програма в състезанията. Освен това изпълниха и танц по музиката от песента „Ако си дал” на Емил Димитров.

След тяхното изпълнение феновете ги зарадваха с много плюшени играчки и цветя, както и дълго нестихващи аплодисменти.

Специален гости на шоуто бяха и президентът на Република България Георги Първанов, председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, председателят на Българската федерация по борба Валентин Йорданов, националният селекционер Христо Стоичков и много други спортни и светски личности.

Гвоздеят на леденото шоу беше страстно танго в изпълнение на Денкова, Стависки и Васко Василев, който се крепеше стабилно на кънките на леда. Така се получи виртуозно трио, което бе възнаградено с нестихващи овации в продължение на минути. Световните шампиони бяха извикани няколко пъти на бис. А за финал всички участници в спектакъла излезнаха отново на леда под звуците на цигулката на Василев.

Бе съобщена новината, че това ледено шоу няма да е последното, а ще е началото на цяла поредица представляния, които да обикалят из различни градове на България.

На специална пресконференция преди шоуто по-рано звездата Алексей Тихонов, който с партньорката си Мария Петрова е световен шампион при спортните двойки, определи като невероятно, това което правят Албена и Максим.

Нашата двойка сложи своите отпечатъци за Стената на спортната слава.