Румънските медии са безпощадни към тима на Стяуа, който отпадна от Лудогорец и не успя да влезе в групите на Шампионската лига. Всеобщото мнение е, че "стелистите" са изиграли слаб мач и заслужено са били елиминирани от вдъхновения български тим. Естествено, най-голямо внимание се обръща на геройството на Козмин Моци, който вкара една и спаси две дузпи срещу своите сънародници.

"Шок в София! Шампионите отпаднаха от българите след две спасени дузпи от ... Моци!", е заглавието на материала за мача на "Gazeta Sporturilor". "Стяуа започна силно, но след 30-ата минута изпусна инициативата. През второто полувреме Лудогорец доминираше и в 90-ата минута Вандерсон вкара великолепен гол от воле от границата на наказателното поле. Арлаускис нямаше никакъв шанс. В продълженията двата отбора повече се защитаваха. В 118-ата минута българският вратар беше изгонен за нарушение срещу Варела. И лудостта започна!", пише сайтът, който подробно описва всяка от дузпите и фамозните спасявания на Козмин Моци.

"Prosport" излезе със заглавие "Трилър в София. Румънец разби мечтата на румънците. Моци - национален герой в България". В материала се изтъква, че преди почивката отборът на Стяуа е играл добре и не се е виждало как Лудогорец може да стигне до гол, но постепенно ролите са се сменили. Козин Моци е сравнен с бившия вратар на Ливърпул Йежи Дудек, който по подобен начин "танцуваше" по голлинията при дузпите в историческия финал на Шампионската лига срещу Милан през 2005 година.

"Кой би си помислил? Лудогорец ще играе в групите на Шампионската лига. Стяуа също ще играе в групи, но тези на Лига Европа", завършва репортажът на "Prosport".

"Историческа драма за Стяуа! Катастрофа в София", пише "Sport.ro".

"Dolce-Sport" стига по-далеч: "Халюцинация! Моци спаси две дузпи и изхвърли Стяуа от Шампионската лига". В този дух са заглавията и на истаналите водещи медии в северната ни съседка, според които отпадането от Лудогорец неизбежно ще доведе до разпродажба на звездите на Стяуа.