Председателката на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева се изказа положително за новия министър на спорта Красен Кралев. Според нея, той си разбира от работата.

"Много съм обнадеждена от двата разговора с новия министър на спорта, който има реални и сериозни идеи за развитието на спорта, приложими спрямо реалната ситуация на безпаричие и безумие в тази държава. Той по-рядко говори за елитния спорт, но има отношение към него. Най-после случихме на министър", обяви Раева пред БНТ.

Тя говори още за постиженията на този спорт през годината и как той е бил запазен през последните 25 години на тежкия преход. 

"Художествената гимнастика, така както и футбола и още много спортове, се борим с проблемите за българската спортна база. Държавата отдавна е абдикириала от спорта. Само преди избори понякога отварят тази тема и това е."

"Колкото до художествената гимнастика, това е единственият спорт, който създаде световни шампиони тази година. Разликата е, че у нас успяхме в прехода от 1989 г. да съхраним художествената гимнастика така, че тя да стане в елита на света и да има медалисти."

"При нас работят само световни шампиони и хора, които разбират от спорт. Тези, които ни помагат финансово, го правят така, както е по целия свят - без да имат вмешателство в специфичната му работа."

"Спортът е наука и трябва много да си врял и кипял в него, за да знаеш какво се изисква от един спортист. Затова в нашия управителен съвет са всички световни шампиони и величия. Между нас има диалог и макар понякога да е остър и темпераментен, но спортът за всички нас е над всичко."

"Ние сме правили компромиси, но с една сериозна подробност - те са правени само в името на развитието и успеха на художествената гимнастика. Можем да си нарушим някой наш регламент, но само ако е в името на успеха на спорта ни", сподели Раева.