ЦСКА е помолил за последна отсрочка по плащане на дълг отпреди 5 години. Според декларация в сайта на клуба през другата седмица ще бъдат уточнени размерът и срокът за плащане към португалския мениджър Карлос Гонсалвеш, който доведе ганаеца Уилям Тиеро на „Армията" през лятото на 2010-а. Сумата, която ФИФА е присъдила на мениджъра, е 85 000 евро, а крайният срок за погасяването - 5 март. „Червените" твърдят, че част от дълга е платен през януари.

Тиеро изигра само 4 мача за ЦСКА. Халфът дойде при управлението на „Титан", а спортно-техническите дела тогава се водеха от Емил Костадинов и Павел Дочев. През зимата на 2011-а ганаецът бе изгонен.

За разлика от други случаи Тиеро не съди ЦСКА и вероятно си е взел всичко дължимо. И въпреки това отново има странно високи мениджърски суми. Тиеро не е играл футбол от 2013-а, когато за последно бе в португалския „Жил Висенте".

„ЦСКА не възразява да плати подписаната от бившето ръководство комисиона - пише в декларация клубът. - Решението по случая е взето от ФИФА преди ЦСКА да информира централата за криминалния характер на споменатите сделки. Ръководството консултира всеки скандален казус с представители на БФС и ФИФА."

Случаят с Тиеро е изваден като под индиго с тези на четиримата играчи от Локо (Пд), взети през 2013 г. през главата на треньора Стойчо Младенов. За всеки от тях мениджърът от агенция „Градев спорт" Генадий Вучков иска по 80 000 евро комисиона.

Бразилецът Маркиньос и черногорецът Стефан Николич са под въпрос за първото домакинство на ЦСКА през 2015 г. Двамата са с контузии след битката в пясъчника на стадиона в „Надежда" и е много вероятно да не се възстановят. Лекарят д-р Иван Дойчев ще направи всичко възможно да вдигне двамата на крака, но по-вероятно е да се появят само като резерви. Николич имаше проблеми още преди мача с Локо (Сф), загубен с 0:2.