Кубрат Пулев почерпи вдъхновение и сила за боя с Владимир Кличко на велико българско място - Рилския манастир. Най-чаканият боксов мач в българската история е на 6 септември в Хамбург.

Боксьорът прекъсна ударната подготовка в Белмекен и изслуша литургия за успех и здраве от отец Йосиф, разходи се из святото място и прие поканата на игумена на манастира - епископ Евлоги, да поиска благослов от мощите на св. Иван Рилски. Направи го, поставяйки върху тях дясната си ръка - нека силата е с нея!

При влизането в района на манастира Пулев бе нападнат от деца, пристигнали с туристически автобус.

"Кобра, Кобра", радваха се хлапетата, а спортната звезда видимо се забавляваше и радваше на вниманието им. Децата влязоха с боксьора и за службата, пише "Труд".

След като потърси вдъхновение за духа, Кобрата и щабът му преминаха и към втората част от програмата. Вече свързана и с благини за тялото.

На трапеза недалеч от манастира бе изядено агне на име Кличко, осигурено от добрия приятел на Пулев - Сашо. Бивш боксьор от Дупница, той е човекът, който изнася поясите на Кубрат преди и след бой.

На масата имаше домашна баница, кисело мляко и гроздова ракия. И най-важното - добро настроение и увереност в успешния край на мисията.

Тя завършва след 42 дни в Хамбург.