Черно море и Литекс завършиха при резултат 1:1 в първи мач от 18-ия кръг на "А" група. Варненци нямаха победа и отбелязан гол в последните три мача от елита срещу днешния си съперник (загуби 0:1, 0:3 и 0:3). Старши треньорът на "оранжевите" Лауренциу Регенкампф запази за предстоящия сблъсък на тима си с Лудогорец цели петима футболисти - Данило Асприля, Кристиян Малинов, Петрос Бумал, Арсенио Нунеш и Рафа Перес. Глупостта му даде резултат и ловчанлии загубиха важни 2 точки в борбата за титлата.

Срещата на "Тича" започна с поделено надмощие, като никой от двата тима не се хвърляше сляпо в атака и преобладаваха здравите единоборства.

Черно море успя да открие резултата в 26-ата минута. Точен за домакините бе Симеон Райков, който прати топката в мрежата със страхотен шут с левия крак от над 20 метра.

Гостите от Ловеч стигнаха до изравняване в самия край на първата част. Бьорн Йонсен направи 1:1 в 42-ата минута. Нападателят се извиси над защитата на "моряците" и с глава прониза Китанов.

Втората част започна с по-добра игра на Черно море и само 3 минути след нейното начало можеше да бъде отсъден наказателен удар в полза на "зелено-белите" за изблъскване на Страхил Попов срещу Педро Еуженио, но сигнал на Ставров не последва.

Момчетата на Спасов можеха да стигнат до втори гол, но с пропуски направиха Бурабия и Еуженио. Така мачът завърши без победител. Определено Черно море може да съжалява повече за равенството, защото изпусна да бие Литекс.

КОМЕНТАР ОТ СРЕЩАТА ПО МИНУТИ ЧЕТЕТЕ ТУК!