Ремонтът на стадион "Тича" ще стартира веднага след края на настоящия футболен сезон. Това каза мажоритарният собственик на ПФК Черно море Марин Митев пред varnautre.bg. Той разкри, че вече са купени новите седалки, които ще бъдат доставени в най-скоро време.

До началото на следващото първенство ще бъде извършена пълна подмяна на дренажа на представителния терен и ще бъдат вдигнати и пилоните за електрическото осветление.

"По план ремонтът на стадион "Тича" ще започне веднага след края на сезона. Ще бъдат подменени седалките, като вече са закупени 8 хиляди броя. Ще бъде поставено и осветление, нови тоалетни, и ще бъде подменено тревното покритие. Това са нещата, които ще трябва да свършим през лятото. Тревата ще ни струва около 600-700 хил. лева, а осветлението - 120 хил. Многократно в медиите се спекулираше с ремонта на стадион "Тича", като се коментираха и различни суми, предвидени за него. Те не отговарят на истината", обясни Митев.

"Тича" ще има и нова козирка, но това ще стане на по-късен етап, като се предвиждат и други подобрения", разкри босът на Черно море.

Той бе категоричен, че предвидените средства за ремонта на стадиона в по никакъв начин няма да повлияят на бюджета на футболния клуб за следващия сезон.