Слуховете за евентуална размяна на Фернандо Алонсо и Себастиан Фетел подкопават единството във Ферари, заяви двукратният световен шампион.

От Ред Бул отрекоха подобна възможност, но италианските медии разпространяват информацията и според Алонсо така вредят на Скудерията. В Маранело изживяха бурна седмица след домашната си Гран при на Италия, в която президентът им Лука ди Монтедземоло подаде оставка.

Алонсо признава, че не е изненадан от кръжащите наоколо слухове, но е разочарован от публикациите в италианските медии, като се има предвид настоящата ситуация на Ферари.

"Бъдещето си го коментирам от 13 месеца - още от август миналата година - и нямам какво ново да кажа. Понякога ми става тъжно, че разни неща идват от Италия, че хората създават слухове поради някаква странна причина, които изобщо не помагат на Ферари.

Ние сме огромен бранд, много по-голям от всеки отделен човек. Уважавам много екипа и се опитвам да създавам добра атмосфера - излизаме на вечеря, играем баскетбол и покер, както и други неща, за да сме един обединен отбор. От това имаме нужда, това очакват хората от нас. А целта на подобни слухове, при това идващи от Италия, е неясна", каза испанецът в Сингапур.