Камило Плачи ще изготви мащабна програма за работа с подрастващи. Новият старши треньор на волейболните национали иска да въведе единна система за работа в младежките национални гарнитури.

Италианският специалист ще работи в тясно сътрудничество с българските треньори и ще следи развитието на играчите. Плачи трябва да пристигне у нас на 12 октомври, за да започне практическата работа по новия си договор.

Той ще прекарва доста време в България, за да следи отблизо и мачовете от Националната волейболна лига, пише „24 часа".

През тази седмица ще се събира Управителният съвет на федерацията. Очаква се на събранието да бъде официално одобрен и договорът на Найден Найденов, който прие да остане в националния и като помощник на Плачи.

Освен това ще бъдат дискутирани подробности около предстоящото отчетно-изборно събрание на централата. Форумът ще се проведе на 10 октомври в курорта Златни пясъци и представителите на клубовете трябва да гласуват новата ръководна структура. Наскоро председателят Данчо Лазаров обяви, че ще се оттегли от оперативното управление на БФВ, като делегира права на двама изпълнителни президенти - Петър Кънев и Станислав Николов.

Същевременно обаче от опозицията ще предложат трима свои представители за УС - Васил Симов, Александър Попов и Антонина Зетова. Икономистът Симов е фактическият кандидат на опозицията за поста на Лазаров.