Герд Мюлер получи десетки поздравления от футболистите на Байерн (Мюнхен) в последните няколко дни.

Германската легенда на световния футбол, който страда от болестта на Алцхаймер, се разплакал при предадени поздрави от съименника си по фамилия Томас Мюлер и Бастиан Швайнщайгер.

Байерн обяви шокиращата новина за болестта на легендарния нападател само месец преди 70-годишния му юбилей.

Един от хората, които дълги години е работил заедно с Герд Мюлер в Байерн, е Херман Герланд. 61-годишният специалист е бивш треньор на втория тим на баварците, а в момента е асистент на Хосеп Гуардиола.

В излязлата тази есен книга „Герд Мюлер - бомбардировачът на нацията" Герланд разказва за едно от посещенията си в клиниката при легендарния голмайстор. „Когато посетих за последно Герд, той ме разпозна. Усетих го това. Пратих му поздрави специално от Томас Мюлер, Давид Алаба и Бастиан Швайнщайгер. Тогава сълзите на Герд тръгнаха, той се разплака", споделя Херман Герланд.

Герд Мюлер, Герланд и сегашните звезди на световния шампион Германия са ключова част от голямото семейство на Байерн. Като юношески наставник Герланд е формирал като футболисти Филип Лам, Бастиан Швайнщайгер, Холгер Бадщубер, Томас Мюлер, Матс Хумелс и дори австрийския национал Давид Алаба.