Спортният директор на Левски Георги Иванов разкри, че три дни преди затварянето на трансферния прозорец клубът е отказал да продаде Гара Дембеле срещу близо 2 млн. евро.

Освен това Гонзо обвини Базил де Карвальо в липса на професионализъм. Според него нападателят е трябвало да се оперира по време на паузата, а не да си почива. Тази сутрин "сините" отлетяха за Кипър, където ще се проведе вторият им подготвителен лагер.

"Това е отборът, с който ще играем. Няма да продаваме наш футболист, но може да привлечем някой играч. Ако се появи подобен добър футболист. Отказахме около 2 милиона евро за Гара Дембеле три дни преди затварянето на трансферния прозорец. Това е наше решение. Така сме преценили."

"Карвальо сам си е виновен. Вместо да почива в Сенегал, е можел да се оперира. От Локо (Пд) скриха за контузията, както и той самият. Това е медицинска грешка, а не наша. По принцип от този тип прегледи, които се правят, е много трудно контузия в рамото да се открие. След като е предпочел да си почива, не желаем играч, на който да плащаме три месеца огромна заплата за това, че не прави нищо. Затова и трансферът пропадна", заяви Гонзо.

"Вътрешният правилник на Левски, който се появи в медиите, е такъв, какъвто е. Ние обаче започваме вътрешно разследване кой го е разпространил. Подобно нещо е недопустимо", категорична е "синята" легенда.

"Заради некоректност от някои медии решихме да спрем временно достъпа до тренировките на отбора. Но скоро това ще отпадне", каза още Иванов.