Един от легендарните още приживе състезатели на испанския гранд Барселона - Шави Ернандес бе изключително щастлив след триумфа на тима му във финала на Шампионската лига.

Шави се разделя с Барса по най-добрия възможен начин - с три трофея в един сезон.

По този начин той постави рекорд, защото участва в среща номер 151 от най-престижния клубен турнир и по този начин изпревари Икер Касияс от Реал (Мадрид), който е със 150 двубоя.

"Това е невероятно. Нямам думи и не мога да искам повече. Заслужаваме това. Невероятен успех. Требълът е нещо велико. Сега чувствам малко носталгия. Това е невероятен финал на кариерата ми тук", коментира Шави и продължи:

"Много съм доволен от всичко, което постигнах. Знам, че повече няма да играя в отбора, но съм много щастлив. През второто полувреме Ювентус вкара гол и ние страдахме много. Психологически беше доста трудно за нас, но тогава отново се появи Лео Меси и доказа, че е невероятен играч".

"За пореден път неговите изяви се оказаха решителни за изхода от двубоя. Луис Енрике заслужава този успех, защото понесе множество критики. Той е голям лидер на отбора. Не се съмнявам, че ще остане в отбора и следващия сезон".