Българският национал Иван Иванов е на път да осъществи доста интересен трансфер. Бранителят кара пробен период в един от основните тимове в американската Мейджър лийг сокър- Ню Йорк Сити. Клубът е популярен с това, че в него се подвизават легенди на световния футбол като Андреа Пирло, Франк Лампард и Давид Вия. Старши-треньор на тима е друг добре познат играч от близкото минало-Патрик Виейра.

Тимът е собственост на същите богаташи, които държат и английския гранд Манчестър Сити. Поради този факт американците се водят нещо като сателит на далеч по-именития си „брат" от острова. Подобна е съдбата и на австралийския Мелбърн Сити и японците от Йокохама Ф Мариънрс.

Само преди дни Иванов премина прегледи в базата на Манчестър Сити, а за възможния трансфер в САЩ съобщава  журналистът от "WFAN's" Глен Крукс.

Въпреки наличието на доста звезди, Ню Йорк Сити не успя да остави сериозна диря в първия си сезон в МЛС. Основно проблемите идваха от посредственото представяне на отбраната, където единственото по-впечатляващо име е това на Андони Ираола, който дълги години бранеше цветовете на Атлетик Билбао.

Иван Иванов има малко повече от седмица, за да впечатли Патрик Виейра. Поради статута си на свободен агент, той би могъл да излезе без пари на американците. През последните седмици защитникът бе спряган за трансфер в Лацио, както и в българския шампион Лудогорец.