Втората дузпа в полза на Реал (Мадрид) е несъществуваща. Това заяви съдийският анализатор на "Марка" Андухар Оливер. Според него "контактът не е достатъчен за дузпа".

Кристиано Роналдо се хвърли на земята след дуел с Козмин Моци. След това изпълнение от бялата точка резултатът стана 1:1.

Работещият на същата длъжност, но във вестник "АС" -Урисар Аспитарте, също  възнегодува от съдията Крейг Томпсън и неговите помощници "Не ми хареса съдията", коментира специалистът, след което анализира спорните ситуации.

"Арбитърът правилно отсъди дузпа в 9-ата минута, след като Минев спъна Чичарито. Правилно беше показан жълт картон, а не червен, но имам съмнения дали Чичарито не е в засада при паса", написа той. "В 13-ата минута съм убеден, че Кристиано Роналдо не беше в засада и това трябваше да е гол за Реал Мадрид", убеден е Аспитарте.

"В 22-ата минута Кристиано беше спрян непозволено, въпреки че топката не беше в краката му. Това трябваше да е дузпа, но Томпсън подмина положението. Малко хора забелязаха тази ситуация", коментира анализаторът. "В 23-ата минута съдията свири дузпа за нарушение на Моци срещу Кристиано. Роналдо се възползва от лекия контакт и падна. Спорно положение. Аз не бих свирил дузпа", сподели той.

"В 77-ата минута нямаше нарушение на Бензема и голът за 1:2 е редовен. В 82-ата Мисиджан падна, когато почувства ръката на Ияраменди. Това не е дузпа. Вечерта не беше добра за шотландеца", завърши бившият испански съдия.