Футболистите от Поморие  ще вземат бонуси, въпреки, че отпаднаха от Левски на 1/ 16-финал за купата на България.

На стадион „Лазур" в Бургас символичните домакини максимално озориха „сините" и не бяха далеч от сензацията след 0:0 в редовното време и продълженията и то с 9 души от 107-ата до 120-ата минута, заради червени картони на Яни Пехливанов и Даниел Стоянов. При рулетката на дузпите Боян Йоргачевич хвана две на Славчо Шоколаров и Георги Петков, а Яни Георгиев -само тази на Атанас  Курдов.

„Момчетата ще получат бонуси, въпреки че отпаднахме. Ръководството взе единодушно това решение заради мъжкарското поведение и героизма. Всички са доволни, включително и кметът Иван Алексиев", призна пред „24 часа" изпълнителният директор на ОФК „Поморие" Огнян Ралев, който в отсъствието на наказания Малин Орачев беше и старши треньор.

„Отпаднахме с високо вдигнати глави. Едно голямо браво за всички наши футболисти. Поморие може да се гордее с тях", сподели шефът треньор Огнян Ралев.

Домакините изпуснаха уникални възможности да спечелят мача в редовното време, въпреки че се бранеха. Накрая обаче рухнаха при изпълнението на дузпи.