Преминалият от Левски в Лудогорец през лятото Стивън Петков разкри своята истина за трансфера си. Талантливият футболист сподели, че се надява да се наложи в първия тим.

"Предпочетох Лудогорец, тъй като е по-добър за развитието ми. Хората тук се държат с мен като с професионалист. Няма деление на малки и големи, както и на юноши и мъже. Това ти дава спокойствие и самочувствие, че си значим.

Тепърва ще свиквам с новата обстановка. Наистина съм щастлив и искам да постигна това, за което съм дошъл. Цял живот се боря, за да сбъдна мечтата на един човек, който много ми липсва. Очарован съм от държанието на всички футболисти, отнесоха се много добре с мен", каза Петков пред "Тема Спорт" .

"Играх за дубъла срещу Хасково и Черно море. В първия мач бях замесен в три от петте гола - дадох асистенция на Ернандес за четвъртия, а после той ми подаде за петия. С Черно море бяхме по-добри, но не успяхме да вкараме", обясни нападателят.

Той коментира и обвиненията, че е отишъл в Лудогорец само заради пари. "Един човек с голямо сърце не се влияе от такива глупости, защото, ако го прави, няма да е такъв", завърши 19-годишният талант.